7 POWODÓW DLA KTÓRYCH WARTO JEŚĆ KASZĘ JAGLANĄ:
1. KASZA JAGLANA TO ZDROWY , NATURALNY PRODUKT
( nie zawiera glutenu, nie jest przetworzona)
2. KASZA JAGLANA ODKWASZA ORGANIZM
(szybciej chudniemy, mamy szybszy metabolizm,niweluje zaparcia)
3. KASZA JAGLANA JEST POGROMCĄ TŁUSZCZÓW
(zawiera lecytynę, która rozbija cholesterol i tłuszcz)
4. SPOWALNIA PROCES STARZENIA SIĘ ORGANIZMU
(zawiera antyoksydanty i tryptofan)
5. ZAPEWNIA PIĘKNY WYGLĄD SKÓRZE, WŁOSOM I PAZNOKCIOM
(dostarcza wartościowego krzemu)
6. OBNIŻA POZIOM STRESU, DZIAŁĄ KOJĄCO NA NERWY
(zawiera magnez i żelazo)
7. CHRONI PRZED RAKIEM
( zawiera antyoksydanty i odkwasza organizm)
A TERAZ NA ZACHĘTĘ MÓJ ULUBIONY PRZEPIS:)
Bananowy budyń z kaszy jaglanej
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
około 1 szklanki mleka kokosowego
1 szklanka truskawek
1 łyżka ksylitolu/cukru
wanilia (u mnie z młynka)
Wykonanie:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
około 1 szklanki mleka kokosowego
1 szklanka truskawek
1 łyżka ksylitolu/cukru
wanilia (u mnie z młynka)
Wykonanie:
- kaszę jaglaną ugotować wg tego przepisu
- truskawki obrać, odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki, następnie umieścić w rondelku z 1 łyżką cukru/ksylitolu. Zagotować i gotować około 5 minut do odparowania nadmiaru wody
- kaszę jaglaną umieścić w kielichu blendera, dodać mleko kokosowe (dodałam gęstą, białą część) i obranego, pokrojonego banana. Zblędować na gładki krem. Jeśli uważasz, że jest mało słodki dodaj ksylitolu/cukru
- podawać schłodzony w lodówce z frużeliną truskawkową.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz